Wednesday, 27 July 2011

PELAN TINDAKAN SEO-PENGENALAN

Assalammulaikum kepada semua blogger.Pada post kali ini, saya akan mendedahkan rahsia pelan tindakan SEO yang perlu diketahui oleh aktivis SEO diluar.Setiap projek yang kita ceburi contohnya perniagaan internet,affiliate jual tudung online dan sebagainya,amat memerlukan percaturan strategi yang berkesan.Strategi tersebut memerlukan pelan tindakan yang perlu kita laksanakan agar progress projek akan berjalan dengan lancar.

Pelan tindakan SEO ini bermula dengan 6 point penting. 6 point penting ini adalah :


  1. Kajian (Research)
  2. Pelan dan Strategi
  3. Pelaksanaan (Implementasi)
  4. Pengawasan (Monotoring)
  5. Penilaian (Assessment)
  6. Penyelenggaraan (Maintenance)

Saya juga telah menyediakan mindmap untuk kemudahan anda meneliti setiap point didalam pelan tindakan seo ini.

PELAN TINDAKAN SEO


Post ini adalah pengenalan sahaja dan pada post yang akan datang saya akan kupas dan huraikan aspek kajian (research) yang perlu dilaksana pada pelan tindakan seo ini.Nantikanya post yang akan datang.Terima Kasih dan wassalam.


Related Posts Widget For Blogger with ThumbnailsBlogger Templates

Monday, 25 July 2011

SEO PROOF VIDEO--mrx khas untuk kamu

Assalammulaikum dan salam sejahtera kepada semua blogger yang cool and cun disana..okeh xnak cakap (taip) banyak jom layan video dlu...


okeh..sori xde suara n pelbagai music and catchy..saya just record sebab time tu rasa gerak hati (instinct) seperti perlu record Google search result nie.video ni bertarikh 21/5/2011..and ghostblog saya "senangseo.blogspot.com" mendapat tempat di SERP untuk beberapa keyword.Berdasarkan video tersebut Keyword dan search result adalah seperti berikut :

  1. senang seo               :  2,880,000 : 1st place
  2. teknik seo                :  6,090,000 : 2nd place
  3. teknik seo blogger    :  2,250,000 : 2nd place
  4. teknik seo blogspot  :  3,390,000 : 2nd place 

Perhatian ye geng semua,ini adalah search result pada 21/5/2011 dan keputusan bagi keyword diatas telah berubah,dimana hanya pada keyword senang seo saya masih lagi diatas SERP klik sini untuk lihat.

Kepada MrX,saya ingin jelaskan..jika anda taip untuk keyword yang seterusnya anda akan lihat blog saya tidak berada di atas SERP kerana terdapat blog lain diatas.Sebabnya google telah meletakkan blog lain diatas kerana isi kandungan blog tersebut lebih relevan berdasarkan keyword tersebut.Saya berharap anda berpuas hati diatas penerangan saya.

Kepada blogger-blogger lain diluar..ingat  ALWAYS TRUST YOURSELF.bila ada yang hina just ALWAYS TRUST YOURSELF..siapa lagi jika bukan anda sendiri yang percaya "I CAN DO IT"..

nampaknya itu saja..harap-harapnya tiada konfrontasi lagi..jika ada sebarang masalah sila contact saya k.InsyaAllah saya menjawab dengan sopan dan beretika..Wassalam

Sunday, 24 July 2011

Cabaran SEO dari MR X

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua blogger-blogger sekalian..baru-baru  nie..saya telah mendapat email dari peminat rahsia.Email tersebut bolehla dikategori email layang.Didalam email tersebut telah mencabar saya menunjukkan kemampuan seo saya..ini snapshot email tersebut :



Terima kasih mr-x atas email membina anda..email tersebut akan saya jadikan catalyst semangat saya..post kali ini saya akan menjelaskan kepada mr-x dan anda semua.blog hantu saya senang seo.blogspot.com adalah blog ujikaji sahaja..tiada niat untuk menghina sesiapa dan saya yakin anda tidak akan terasa offended kerana isi kanduangan didalam blog itu kosong dan tiada post lansung (hehe-LOL).

Yang kedua saya juga saya sempat merakan video google search result yang memaparkan blog senangseo juga mampu rank pada keyword2 lain yang.Alhamdulillah sya tergerak hati untuk merakam video tersebut..sebenarnya saya malas untuk merakam video entah kenapa saya tergerak untuk record video search result.

Xpe2 ini cabaran biasa yang perlu hadapi..apa yang penting KITA MESTI YAKIN PADA KEMAMPUAN DIRI SENDIRI…MUST BELIEVE TO YOURSELF EVEN EVERYONE LOOKING DOWN ON YOU!!!!!!!!!!

Mr-X saya akan upload video tersebut bukan untuk memanaskan hati anda Cuma untuk membersihkan nama dan reputasi saya.untuk menghalang perbuatan ini berulang lagi.jika anda masih tidak berpuashati..maafkan saya jika terlanjur kata.InsyaAllah kita set date, discuss , luah apa yang x puas hati..kita selesai cara baik..saya berjanji tidak akan marah just sembang2 minum@makan petang..ok..nampaknya itu sahaja..wassalam.

P/s:saya akan belanja kos makan n minum nanti..bawak abang @kakak@ibu@ayah sekali boleh makan ramai2..saya open table bro!!!!

Thursday, 21 July 2011

Panduan SEO percuma di Internet

Assalammulaikum dan salam sejahtera kepada blogger semua.Bagaimana dengan aktiviti SEO anda?.Adakah semakin baik dan sedang mendaki puncak SERP?..atau mungkin anda sedikit tersesat dan memerlukan sedikit panduan SEO sebagai road map pada perjalanan SEO anda.

Jangan gundah dan risau kerana pada post kali ini saya akan mendedahkan beberapa website yang memberi panduan SEO secara percuma di internet.Website-website tersebut merupakan major power didalam industri SEO dan sering menjadi rujukan kepada aktivis SEO seluruh dunia.Saya akan mengupas (memberi review ) kenapa website-website tersebut menjadi pilihan saya bagi mencari sumber maklumat dan panduan SEO yang hangat dan terkini.

Website-website SEO pilihan saya :


  1. searchengineland.com

Sumber panduan seo saya yang pertama adalah search engine land.com.Website ini adalah merupakan website info SEO yang terbaik dan terlengkap kerana pada pendapat saya website ini selalu memaparkan berita dan maklumat SEO terkini pada industri SEO di peringkat global.

Website ini juga selalu memaparkan trend-trend terkini dan tersebut amat  perlu diambil perhatian bagi aktivis SEO sekalian ,kerana industri SEO berubah dengan sangat pesat.Teknik seo yang kita kuasai hari ini mungkin ia tidak berkesan lagi pada masa sebulan yang akan datang.Untuk mengelakkannya selalu kunjungi website ini untuk mendapatkan info dan panduan SEO terkini.

Disamping itu, website ini juga sering menerbitkan nota SEO yang berkualiti contohnya Periodic Table bagi menentukan ranking factor setiap aktiviti SEO.Sangat menarik dan kreatif,jadual berkala kimia tetapi versi SEO.Klik sini untuk mendownload.



      2. seomoz.org

seomoz.org diantara website SEO pilihan saya.Di seomoz anda akan disajikan info dan maklumat seo berkualiti dan ianya percuma.Website ini juga terdapat siri tutorial yang menarik dan amat berguna kepada newbie bagi menceburkan diri didunia SEO.



seomoz.org juga menerbitkan pdf tutorial pengenalan SEO percuma dan ia masih menjadi sumber rujukan asas SEO yang terbaik pernah saya baca.Anda boleh mendownloadnya disini dan jika anda malas untuk sign up anda boleh baca tutorial SEO diweb sahaja dan klik sini untuk akses .

Selain itu juga seomoz juga menyediakan seo tool secara percuma akan tetapi anda perlu menyertai langganan seo secara berbayar untuk mengakses secara maksimum.Pada awal-awal kemunculan website ini sempat juga saya menikmati tool ini dan mungkin terlalu ramai yang mengunakannya maka ia berubah kepada tool yang berbentuk langganan

       3.Mattcutts.com

Yup.Siapa Matt cutts?..dia merupkan ketua division webspam di Google.Jika anda nak menawan Google, anda perlu tahu maklumat daripadanya.Salah satu sumber info Google dan panduan SEO terbaik adalah dari website ini.



Sebarang berita ,khabar angin dan info terkini anda boleh dapt dari website mattcutts.com.Apa yang saya suka mengenai website ini adalah terdapat sessi video dimana Matt cutts sendiri akan menjawab soalan-soalan mengenai Google.Saya mencadangkan anda lihat semua video Matt cutts tersebut dan korek rahsia dan part yang paling kelakar adalah kadangkala Matt masih cuba untuk menyembunyikan rahsia Google tetapi didedahkan secara tidak sengaja.Untuk lihat semua video matt cutts klik sini


Kesimpulan

Website-website ini merupakan website pilihan saya untuk mendalami ilmu dan mancari panduan SEO yang berkualiti.Semoga suatu hari nanti blog saya akan menjadi blog pilihan Malaysia untuk mencari ilmu dan panduan SEO yang tebaik.

sekian terima kasih.Wassalam

p/s: Panduan SEO untuk semua!!!!!!!!!!!

Saturday, 2 July 2011

Santai SEO-Bye-Bye Google Wonder Wheel

Assalammulaikum..salam sejahtera kepada anda semua..mungkin ramai dah tau mungkin ramai dah sedar..Google dah update web browsingnya.akan tetapi salah satu daripada application yang penting sudah dibuang dari Google iaitu "Google Wonder Wheel".



Apa pentingnya?

Google Wonder Wheel adalah salah satu application percuma untuk menilai sesuatu keyword sama ada ia berkaitan (relevance) dengan keyword yang kita cari.Contohnya bila taip SEO kat google akan keluar mind-map dan ia akan reveal niche-niche (atau cabang-cabang....haha) yang berkaitan dengannya..so senang kita nak discover hidden niche dan juga sebagai salah satu cara dan strategi dalam keyword research.

SEO wonder wheel berserta cabang-cabangnya..


Apa implikasinya?

"Apa kesannya" kan senang nak sebut..ok kesannya adalah apabila application nie dah di buang maka kerja untuk mencari keyword yang relevan semakin susah dan ia amat memeritkan bagi aktivis SEO yang amat suka application percuma seperti saya kerana walaupun ianya percuma tetapi ia amat berkesan bagi mengorek keyword-keyword yang berkaitan dengan keyword yang kita mahukan.

Tugas aktivis SEO dengan adanya Wonder wheel semakin mudah kerana keyword yang perlu diSEOkan telah dicadang sendiri oleh Google.So Google revealed its own secret.Letak keyword kat search engine..klik wonder wheel just amik keyword tu and SEOkan kat blog kita...so Google pun suka kerana kita ikut cadangannya dan rank blog kita kat atas SERP.Senangkan ade Google Wonder Wheel.

Apakah alternatifnya?.

Xperlu sedih-sedih..barang yang lepas biarkan berlalu..sebenarnya agak sukar bagi saya memikirkan alternatif bagi Google Wonder Wheel ini..dahla power,mudah and free plak tu..ish..so far bagi saya mungkin software keyword yang berbayar xpun pakai Google Keyword Tool.Software yang free version macam traffic travis 3.0 just dapat revealed 200 keyword and kaddang-kaddang ia revealed keyword yang x berkaitan sangat..(taip SEO keluar keyword SEOrang guru..chet).

Mungkin saya kena search alternatif terbaik bagi Google wonder wheel ni..yang penting ia power,mudah dan FREE OF CHARGE..hehe...kalau dah dapat saya akan review kepada pembaca sekalian..ok itu sahaja..sekian terina kasih...Wassalam


p/s: Bye-bye wonder wheel..terima kasih atas jasamu selama ini..isk....

Thursday, 30 June 2011

Cara SEO murah, percuma tetapi membunuh!!


Cara SEO murah, percuma tetapi membunuh!!



EMAS999(24K)950(23K)916(22K)875(21K)835(20K)750(18K)
Retail PriceRM 200.00-RM 190.00-RM 174.00RM 155.00
Arrahnu ExRM 184.05RM 174.85RM 168.71RM 161.04RM 153.37RM 138.04
AgrobankRM 194.28RM 184.57RM 178.09RM 169.99RM 161.90RM 145.71
MuamalatRM 178.00RM 169.27RM 163.21RM 155.91RM 148.78RM 133.63
YapeimRM 177.00RM 169.00RM 163.00RM 155.00RM 148.00RM 133.00
Used GoldRM 155.09RM 144.10RM 137.72RM 124.94RM 121.75RM 120.15
INDEKSMKSCHLKIJANGKITCOUSD/MYR999.9(Bar)
Daily6068608050731 606.593.104RM 158.19


testing point for "kuasa seo" blogspot ...ok
deleting inside post for "kuasa seo"blogspot............ok
adding other post for "kuasa seo" blogspot projek.......ok
wait for search engine movement.............for 4 day for ranking changes....................





Saturday, 4 June 2011

Santai SEO-Pengakuan Penulis




Kali ini aku nak jadi penasihat kesihatan dengan memberi tips untuk menurunkan berat badan lalu mencapai berat badanyang ideal. Seperti yang kita tahu, semakin ramai rakyat Malaysia yang telah mencapai tahap obesiti.
Berdasarkan statistik yang dihasilkan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), seramai 29% penduduk dewasa mempunyai berat badan yang lebih dan 14% mengalami obesiti di Malaysia pada tahun 2006. Berikut merupakan beberapa cara yang boleh digunakan untuk menurunkan berat badan dengan cepat dan juga sihat.
  1. Kunyah makanan lebih lama dari biasa. Ini akan membuatkan anda berasa cepat kenyang lantas akan mengurangkan pengambilan makanan.
  2. Kurangkan pengambilan makanan yang tidak sihat sedikit demi sedikit. Makan makanan yang kurang lemak. Kurangkan makanan yang mengandungi jumlah gula yang tinggi seperti air bergas, kuih muih, dan makanan ringan.
  3. Jika anda terasa lapar, makan hanya sedikit sahaja nasi dan banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran untuk menghilangkan rasa lapar. 
  4. Jangan makan lewat malam. Jika anda tergolong dalam golongan ini, kurangkan pengambilan sedikit demi sedikit dan makan selewat-lewatnya 3 jam sebelum masuk tidur. 
  5. Jika anda terbangun dari tidur pada waktu malam dan terasa lapar, minum air kosong atau makan sebiji buah seperti epal atau pisang.
  6. Jangan terlepas atau sengaja melepaskan waktu makan anda dengan tujuan untuk menurunkan berat badan. Anda hanya akan berjaya menurunkan metabolisme badan sahaja dengan cara ini. Langkah terbaik adalah makan 5-7 hidangan sederhana sehari. 
  7. Kawal nafsu makan anda kerana ia akan membuatkan anda makan lebih dari yang sepatutnya. Inilah sebabnya anda perlu makan 5-7 kali hidangan sehari demi untuk mengawal nafsu makan anda. 


testing point for "kuasa seo" blogspot ...ok
deleting inside post for "kuasa seo"blogspot...............ok
adding other post for "kuasa seo" blogspot projek..............ok'....
wait for search engine movement.............for 4 day for ranking changes....................